1 Ağustos 2009 Cumartesi

Ufuk Ceylan, Sezer Öztürk ve Manisaspor



Dün bir haber düştü ortalığa Ufuk ve Sezeri kadrodışı bırakmış Manisaspor yönetimi. Sebep mi? Oyuncular Galatasaraya gitmek istediklerinden yeni sözleşme teklifini kabul etmemişler. Bunun üzerine Manisaspor yönetimi de oyuncuları kafaları karışık olduğu gerekçesiyle kadrodışı bırakmış. Galatasarayın özellikle Ufuk için girişimleri olduğu biliniyordu, ama Fb ve Bjknin yurt içi piyasayı coşturması bu transferleri imkansız kılmıştı. Doğal olarak büyük takımın istediği adamı küçük takımın elinde tutması zor, adam teklifin kabul edilmemesine küsüp gitmek istiyorum diyebiliyor. FMde de sık sık olan bir durumdur bu, küçük takımdaysanız sinir olrsunuz, büyükteyseniz sinsice gülersiniz :) Unsettle etmek seklinde tanımlayabiliriz bu olayı nese.. Manisasporun açıklamalarından anladığım sene sonu bedava gitmelerini göze alamicaklarından Gsnin idare eder bir teklif yapması halinde oyuncuları satacakları yönünde. Tahminim Aykut, Mehmet Güven, Volkan ve Necati bu takasta gidebilirler (hepsi ya da 2si 3ü). Ayrıca biraz da para vermek zorunda kalabiliriz. Oyuncuları değerlendirirsek:
Sezer Fmde çoğu kişinin keşfetmiş olduğuna inandığım bir adamdır. Fm efsanelerine yazabileceğim bir oyuncu, zaten benim bildigim kadarıyla Fm oynayan ya da Fmye güvenen bir adam olan Ersun Yanal da bu adamı yine aynı oyundan Nizamettin Çalışkanla falan birlikte transfer etmişti Manisaya. Sol açık oyun kurucu ve forvet özellikleri olan süratli yetenekli bir oyuncudur. Galatasarayın efsane hücum hattına gerekli bir yedek olarak görüyorum ben ve iyi bir transfer olur. Manisada geçen sezon çok başarılı bir performans gösterdi ve kaptanlığa kadar yükseldi takımda bizde de faydalı olacaktır.

Ufuk da parlayışını Galatasaraya karşı yapan bir oyuncu. Yanlış hatırlamıyorsam Hakan Şükürün rekoru kırdıgı maçtı, 2-2 bitmişti die hatırlıyorum. Çok başarılı bir performans göstermiş ve 5-2 olabilcek maçın 2-2 bitmesini sağlamıştı kurtarışlarıyla. O günden beri Galatasarayın gündemindedir Ufuk. O da olursa iyi bir yedek kaleci olacak, ama belki de Manisasporda biraz daha kalıp kendini geliştirmesi iyi olabilir. Yine de alırsak çok iyi bir transfer olur, Aykut da Orkun da güven vermiyorlar.

Ben bu transferlerin yakın zamanda gerçekleşme olasılığını yüksek görüyorum. Olmasa da sezon sonu bonservissiz olarak gelecektir oyuncular, sonuçta köle değil bu adamlar sözleşmesini uzatmayabilir ve sözleşmesi bittiği anda da istediğini yapmakta özgürdür. Bu olayı Mehmet Topuz olayına benzetip Galatasaray oyuncunun aklını çeliyor demek de tamamen art niyetli bir bakış açısıdır bunu belirtmiş olayım.

Hiç yorum yok: